Броят на лекарите, починали от коронавирус в Италия, е нараснал

...
Броят на лекарите, починали от коронавирус в Италия, е нараснал
Коментари Харесай

61 лекари починаха от коронавирус в Италия

Броят на лекарите, умряли от ковид в Италия, е повишен в понеделник до 61 от 51 в петък, се споделя в изказване на Националната федерация на лекарите в страната.

Не е известно дали тези лекари са се заразили с вируса по време на работа или по различен метод, подчертаха от асоциацията, предава БНР.

Средната възраст на умрелите е била 70 години. Асоциацията не разполага с данни за броят на медицинските сестрите, умряли по време на епидемията, само че евентуално техният брой е стотици.

Лекарската федерация също по този начин изнесе данни, които демонстрират, че при общото население на Италия възрастовата група с максимален % смъртни случаи от Covid-19 е сред 80 и 89 години - почти 40% от всички умряли.

Възрастовата група от 70 до 79 години образува 35% от всички смъртни случаи в Италия, до момента в който 11% от умрелите са били на възраст сред 60 и 69. Само в 3,6% от случаите умрелите са били по-млади от 60, само че по-възрастни от 50 години, до момента в който едвам към 1% от починалите от ковид хора са били по-млади от 50 години.

Над 12 000 испански здравни служащи са инфектирани с Covid-19.

Заместник-министърът на испанското опазване на здравето Мария Хосе Сиера съобщи в понеделник, че 12 298 здравни служащи са се заразили с ковид. Това съставлява към 14% от общия брой доказани в страната 85 195 случая на Covid-19.

Той добави, че 85% от здравните служащи, които са били тествани положително за вируса, са добре и се възвръщат вкъщи.

По-рано здравните управляващи означиха, че водачът на испанската комисия по незабавни случаи Фернандо Симон е тестван позитивно за Covid-19 и чака резултати от втория си тест за потвърждаване на диагнозата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР