Броят на лекарите от ЕС, които пристигат във Великобритания, намалява

...
Броят на лекарите от ЕС, които пристигат във Великобритания, намалява
Коментари Харесай

Лекарите от ЕС, работещи във Великобритания, намаляват


Броят на лекарите от Европейски Съюз, които идват във Англия, понижава с 9% през 2017 година и доближава 8-годишно дъно, сочат нови данни на General Medical Council, получени от Bloomberg. Под 3 500 нови лекари от страни членки на Европейски Съюз са регистрирани за работа през 2017 година, което е спад с 26% по отношение на пика от 4 644 души през 2014 година, сочат данните на съвета.

Лекарите, които въпреки всичко са решили да работят във Англия, споделят, че ситуацията единствено ще се утежнява поради решението на страната да напусне Европейски Съюз. Чужденците не са получили явен отговор дали ще могат да живеят и работят в самостоятелна Англия макар опитите за утешение от страна на държавното управление на Тереза Мей.

Данните идват на фона на интензивното търсене на чиновници за Националната здравна работа на Англия (NHS), чиято задача да обезпечава финансирани от държавното управление здравни грижи за всички е надълбоко обвързвана с английската еднаквост. Кампанията за овакантяване на Европейски Съюз, подкрепена от английски политици като Борис Джонсън и Найджъл Фараж, даде обещание, че 350 млн. паунда (487 млн. долара) на седмица ще бъдат пренасочвани за NHS посредством освобождението на пари, употребявани за участието в Съюза. Британската статистическа работа дефинира изказванието като „ евентуално подвеждащо “, а пренасочването на средствата в никакъв случай не е получавало поддръжката на държавното управление.

Андреа Певере е получила ужасно предложение за работа – непрекъсната позиция като анестезиолог във Англия, където преди този момент е работила и живяла. Андреа обаче, която е италианка, се тревожи какво ще се случи с имиграционния ѝ статус, откакто Англия публично напусне Европейския съюз (ЕС) през 2019 година

В последна сметка, сходно на редица други европейски лекари, тя е решила да отхвърли предлагането и е приела контракт с стеснен период във Франция. „ Ако желаете да градите бъдеще, би трябвало да помислите деликатно дали да изберете Англия за дълготрайна работа “, споделя 35-годишната Певере.

По-рано този месец хиляди хора демонстрираха в Лондон с искане за по-голямо финансиране за здравните услуги. Американският президент Доналд Тръмп също писа в Twitter за явното бедствено състояние, дефинира NHS като „ унищожена “ и с това провокира опровержения от английски политици.

NHS се нуждае от повече лекари и в последните години разчиташе мощно на имигранти, с цел да запълни празнините измежду чиновниците си. Близо 10% от лекарите в Англия идват от Европа. Изследване от предходната година откри, че до 2027 година ще са нужни 190 хиляди нови позиции, с цел да се отговори на търсенето. Brexit може да изостри още повече този дефицит.

Говорител на министерството на опазването на здравето, което следи здравните грижи в Англия, само че не и в Уелс, Шотландия и Северна Ирландия, дефинира данните за регистрациите като „ подвеждащи “ и уточни други данни, съгласно които 212 нови лекари от Европа са работели за NHS в Англия през септември 2017 година по отношение на година по-рано.

Парламентарен отчет, оповестен по-рано този месец, предизвестява да не се вършат съпоставения обратно във времето поради пропуски. „ Някои нараствания на броя на чиновниците за избрани националности и групи националности евентуално се дължат на усъвършенстваното събиране на данни, а не на същинско покачване. Да се показва това като цялостна история би било подвеждащо “, споделя се в отчета.

Говорител на Даунинг стрийт отхвърля да разяснява дали държавното управление има проекти да отговори на спада, като декларира, че тези въпроси би трябвало да бъдат отправени към министерството на опазването на здравето.

Висококачествените научни проучвания, опцията да работят и живеят без виза и повсеместното притежаване на британски език вършат елементарно и привлекателно за европейските лекари да се открият във Англия макар някои дефекти, споделя Елиас Мосиалос, професор по здравна политика в London School of Economics.
Свързани публикации.. Щит от UV-лъчи ще дава 100% отбрана от грип в бъдеще 0 Отчитат рискови злоупотреби с антидиарично лекарство 0 Променят Наредбата за специализациите на младите лекари 0

„ Заплащането не е безусловно най-хубавото и стандартът на живот в други страни не е толкоз висок “, добавя той. Европейските лекари постоянно считат скандинавските страни или Германия за по-привлекателни от Англия, счита Мосиалос.

Конкуренцията в международен проект за привличане на лекари ще се ожесточава. До 2020 година единствено Европейски Съюз ще се нуждае от 230 хиляди практикуващи лекари повече от наличните, сочат прогнози на Европейската комисия (ЕК). В международен проект дефицитът е от към 2,6 млн. души съгласно данни на Световната здравна организация (СЗО).

Броят на идващите лекари във Англия стартира внезапно да понижава през 2015 година, когато Консервативната партия на тогавашния министър председател Дейвид Камерън очерта проектите си за осъществяване на референдум за Brexit. Лекарите постоянно би трябвало да вършат проекти за кариерата си години напред.

Спадът не е единствено при лекарите. Трайното внезапно понижаване на броя на европейските медицински сестри, идващи във Англия, накара държавното управление да обещае да сътвори повече центрове за образование. Данни на NHS, оповестени през септември, демонстрират, че 10 хиляди чиновници от страни членки на Европейски Съюз, в това число медицински сестри, лекари и други чиновници, към този момент са напуснали. Тази зима студенти по медицина са наети да запълнят дефицита на фрагменти в незабавните отделения, оповестява Guardian.

За Англия ще бъде мъчно да откри метод да преодолее комплицирания проблем с дефицита на чиновници за NHS и Brexit, счита Мосиалос. Дори английските университети да одобряват повече студенти, може да са нужни 10 години за цялостното образование на лекарите, добавя той.

26-годишната Франческа Мурсиа се е обучавала в Лондон преди гласуването за Brexit, само че избрала да се реалокира в Испания, с цел да продължи да учи за хирург. „ Специализацията може да трае до девет години във Англия. Обвързването ми със страна, която не желае да остане в Европейски Съюз, изглеждаше безразсъдно “, разяснява тя.

Още стопански вести може да намерите в Investor.bg

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР