Броят на леглата за настаняване през март се е увеличил

...
Броят на леглата за настаняване през март се е увеличил
Коментари Харесай

Раздвижване в сферата на туризма: Ръст на нощувките през 2022 г.

Броят на леглата за настаняване през март се е нараснал по отношение на същия месец през 2021 година, демонстрират данни на Национален статистически институт. В съпоставяне с предходната година броят на леглата се е повишил с 5,4%, а броят на пренощувалите се е нараснал с цели 70%. В същото време, броят на записаните места за настаняване се резервира същия през 2022 година

Повече осъществени нощувки в местата за настаняване

Национален статистически институт отбелязва доста оживление в областта на туризма, защото общият брой на нощувките във всички места за настаняване на територията на страната, които са регистрирани през март 2022 година, е с 81.2% повече в съпоставяне със същия месец на миналата година. Българските жители са осъществили 515.1 хиляди нощувки, а непознатите - 281.5 хиляди, регистрират още от Национален статистически институт.

Чуждестранните туристи са желани

Данните демонстрират също, че българите се стопират тук-там за настаняване от разнообразни категории – 1,2 или 3 звезди, като общият им брой е малко под половината от всички пренощували и постоянно осъществят приблизително по 2.1 нощувки.
.
Чуждите туристи са много по-благодатни за родните хотелиери, защото остават в едно място за настаняване за приблизително 3.0 нощувки, а 71.4% от тях са нощуват в хотели с 4 или 5 звезди.

Налице ли е стабилизиране в областта на туризма?

Приходите от нощувки през март 2022 година доближават 52.0 млн. лева, като се усилват със 111.3% в съпоставяне със същия месец на миналата година. Приходите от български жители са 29.6 млн. лева, а от непознати жители - 22.4 млн. лв..
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР