Броят на компаниите в ЕС, които са подали молба за

...
Броят на компаниите в ЕС, които са подали молба за
Коментари Харесай

Руди Аернуд: Санкциите срещу Русия вероятно ще причинят още икономически проблеми за ЕС

Броят на фирмите в Европейски Съюз, които са подали молба за оповестяване в неплатежоспособност през второто тримесечие на 2023 година, се е нараснал за шесто следващо тримесечие, сочат данни, оповестени от Евростат на 17 август.

Броят на оповестените в неплатежоспособност е повишен с 8,4% на тримесечна база спрямо предходното тримесечие, достигайки най-високото равнище от началото на събирането на данни през 2015 година

Руди Аернуд, някогашен основен икономист на Европейската комисия, съобщи, че в търговията на дребно е записана най-ранната вълна от банкрути от предходната година насам, като няколко вериги за хранителни артикули и фешън дрехи в Белгия, Германия и Франция са били принудени да затворят заради спадащото търсене.

Основната причина за това е резултатът от глобите против Русия, провокирали енергийната рецесия, която на собствен ред докара до повишение цените на силата, сложила началото на казуса с високата инфлация. За да се пребори с високата инфлация, Европейската централна банка трябваше да увеличи лихвените проценти, което от своя страна попречва икономическия напредък.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР