Броят на киберпрестъпленията у нас се увеличава, а държавата увери,

...
Броят на киберпрестъпленията у нас се увеличава, а държавата увери,
Коментари Харесай

Държавата с план срещу кибератаките

Броят на киберпрестъпленията у нас се усилва, а страната увери, че има проекти за деяние при хакерски атаки, въпреки информацията какъв брой са офанзивите против уеб сайтове на държавни институции да се оказа загадка. А в това време 24% от всички стопански закононарушения против бизнеса в България са разследване на злонамерени дейности в мрежата. Това стана ясно по време на конференция на хостинг компанията ICN.bg, на която бяха показани данни за най-популярните онлайн закани. Сред най-разпространените офанзиви в мрежата е така наречен DDoS (Distributed Denial of Service или отвод от услуга), целящи прекъсването на достъпа до онлайн услуги посредством претоварване на сървъра, потреблението на фишинг мейли и уеб сайтове, както и пробивите на слаби пароли за достъп до информация.

Според статистиката, 37% от фирмите у нас нямат проект за деяние при хакерска атака, 14% нямат желание да осъществяват отбрани против такава накърнимост, а 21% даже не знаят за съществуването на сходни практики.

Съгласно данни от изследването, най-честите цели на хакерски атаки стават IT услуги като Cloud и SaaS (58%), следвани от финансовия бранш с 28%. В същото време 6% от хакерските атаки отиват към онлайн медии, 4% към електронна търговия и 4% към телекомуникации и други. 75% от заканите са ориентирани към уеб приложения. 74% от потребителите в мрежата биват атакувани неколкократно, а 19% са били атакувани над 10 пъти през първото тримесечие на 2017 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР