Броят на кандидатите за поста на лидер на управляващата консервативна

...
Броят на кандидатите за поста на лидер на управляващата консервативна
Коментари Харесай

Десетима са кандидати да сменят Тереза Мей

Броят на претендентите за поста на водач на ръководещата консервативна партия в Обединеното кралство и на министър председател на страната се е нараснал до 10.

Това стана известно откакто заместник-министърът по районните въпроси и локалното самоуправление Кийт Малтус се причисли към борбата за поста на държавен глава. Това разкрива в. " Сън ".

На 24 май английският министър председател и водач на консерваторите Тереза ​​Май разгласи, че ще подаде оставка на 7 юни заради невъзможността да се реализира отдръпването на страната от Европейски Съюз. Тя ще остане отпред на държавното управление, до момента в който партията избере нов водач. Този развой би трябвало да стартира на 10 юни и да завърши през втората половина на юли.

По-рано девет политици от торите намерено оповестиха желанието си да вземат участие в битката за поста на водач на Консервативната партия. За любимец се счита някогашният английски външен министър Борис Джонсън.

Негови съперници са външният министър Джереми Хънт, министърът на интернационалното развиване Рори Стюарт, министърът на опазването на здравето и обществените въпроси Мат Ханкок, някогашният министър на труда и пенсиите Естер Макви, някогашният министър на Брекзит Доминик Рааб, някогашният началник на Камарата на общините Андреа Лийдс, министърът на околната среда, храните и земеделското развиване на Обединеното кралство Майкъл Гоув, както и в Министерство на вътрешните работи шефът Саджид Джавид. Няколко други видни партийни представители също обмислят опцията да се предлагат.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР