Броят на жителите на планетата e достигнал 8 милиарда души

...
Броят на жителите на планетата e достигнал 8 милиарда души
Коментари Харесай

Нова Грета: Тя реши да не ражда, за да не замърсява природата

Броят на жителите на планетата e достигнал 8 милиарда души и продължава непрестанно да се усилва. Според прогнозите, в случай че не се предприеме нещо, до края на века пранетата ще има съвсем 11 милиарда души.

Нарастването на броя на хората ще се случи в райони като Африка и Азия. С всеки нов милиард Земята изпитва все по-голямо натоварване, по този начин наречения въглероден отпечатък. Недостигът на храна, обезлесяването, изменението на климата, замърсяването на океана и доста други проблеми нарастват като снежна топка.

Междувременно, става известно, че има хора, които са подготвени да се откажат непринудено от това да имат семейство и деца в интерес на планетата и другите хора. Една от тях е Жулиета, която е решила да не ражда и описа за решението си в интернет.

Защо е решила да няма деца

Жулиета на 32 години и по обучение е психосоциолог. Тя е доста дейна в обществените мрежи, където стана известна с решителността си да се откаже от това да има лично дете.

Обосновката й за това е елементарна - с цел да се понижи замърсяването на околната среда. Според нея, раждането и развъждането на дете ще изисква изразходването на спомагателни енергийни запаси и изкопаеми през целия му живот. И по този метод, посредством отхвърли си от дете, Жулиета желае да направи планетата по-чиста. Нейните родители също я поддържат в това.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР