Броят на жертвите вследствие на наводненията и свлачищата в югозападните

...
Броят на жертвите вследствие на наводненията и свлачищата в югозападните
Коментари Харесай

Броят на жертвите на наводненията в Япония се увеличава

Броят на жертвите в резултат на наводненията и свлачищата в югозападните елементи на Япония, според местните управляващи, доближиха 25 души, а повече от 20 се водят безследно изчезнали, съобщи БГНЕС.

Пожарната, полицията и силите за защита на страната не престават да търсят изчезналите жители. Според Министерството на земята, инфраструктурата, превоза и туризма в страната са регистрирани общо 44 свлачища и наводнения в 38 сектори. Най-тежка е обстановката в префектурите Фукуока и Оита, където преливането на реките докара до съвсем цялостното заличаване на няколко по-малки села и разрушаването на пътищата и електропроводите.

В центровете за евакуация към момента са към 1800 души, само че огромен брой жители към момента са в заплаха в домовете си.

Обилните превалявания на острова Кюшу не стопират от 4 юли. Те започнаха вследствие на атмосферния фронт след тайфуна " Нан Мадол " и покриха за негативно време целия остров, в това число префектурите Кагошима, Кумамото и Миядзаки. Най-силно наранени обаче са разположените в северната част Фукуока и Оита. Според Националното метеорологично ръководство на Япония, дъждовете в този район няма да стихнат до вторник. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР