Броят на жертвите след земетресението в Турция и Сирия продължава

...
Броят на жертвите след земетресението в Турция и Сирия продължава
Коментари Харесай

Специално от Турция: Оцелели се евакуират, полуразрушени сгради са необезопасени


Броят на жертвите след земетресението в Турция и Сирия продължава да пораства и към този момент надвишава 40 000 души. На места обаче издирванията на оцелеели стартират да завършват, като екипите насочват съществени старания към почистване на останките от срутените здания.

Над 2 200 000 души напущат засегнатите от земетресението градове поради напукани или полусрутени жилищни здания, които към този момент са негодни за живеене. В Османие хората даже се изтеглят сами.

Като след война - по този начин наподобява Османие дни след труса. Сред пейзажа от полусрутените здания е Мехмед. Продава портокали, само че не стопира да приказва за преживения смут, от който се избавя по знамение.

“Бях у дома по време на земетресението. Беше през нощта, бяхме сюрпризирани. Имаше мощен трус. Не можехме да намерим вярната врата. Няма доста вреди по моята къща, тъй като е едноетажна, само че беше доста ужасно ”, описа той пред bTV.

Днес се чуди по какъв начин ще се живее в града.

“Има доста развалени здания. Някои са на път да рухнат. Сериозно е ситуацията и в центъра. Няма какво да се направи ”, разяснява мъжът.

Хората в напуканите здания започнаха сами да изнасят движимостите си, с цел да се изтеглят. Сред тях е и Шерифе. Срещаме я на улицата до част от фамилното имущество. Блокът ѝ е неспособен за живот, по тази причина напуща дома си дружно с цялото семейство.

" Не знам къде ще живеем. Събрахме си движимостите. Изнасяме се. Гледаме да вървим по селата, само че всеки ще живее, където откри, всеки ще живее, където и да е, единствено не и тук. Сега спасяваме каквото можем ", споделя дамата.

Семейството оцелява и през днешния ден е дружно, а Шерифе признава, че от напрежението не помни момента на труса.

„ Чудо е, че не липсва някой и всички сме здрави. Добре, че ни хвана у дома. Оцеляхме от земетресението с помощта на Бога “, споделя дамата.

Магазините в града не работят, а огромните търговски обекти също освобождават пространствата. На този стадий действия по напуканите здания към момента няма.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР