Броят на жертвите при нападението в двете джамии в град

...
Броят на жертвите при нападението в двете джамии в град
Коментари Харесай

Кървав атентат в Нова Зеландия, жертвите са 40

Броят на жертвите при нападението в двете джамии в град Крайстчърч в Нова Зеландия доближи 40 души. Десет от тях са починали в джамията в Линвуд, трима са били на открито. Над 20 души са съществено потърпевши. Това заяви министър председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардерн, представена от ТАСС.

Състезатели от националния тим по крикет на Бангладеш са били в центъра на терористичния атентат в новозеландския град Крийстчърч. Спортистите са били в една от джамиите, против които имаше две въоръжени офанзиви Предполага се, че по време на стрелбата в джамиите е имало близо 300 души, четирима са арестувани.

"В страната е оповестено най-високото равнище на опасност за сигурността ", съобщи министър председателят и акцентира, че й четиримата арестувани имали екстремистки възгледи, само че не били в описите за наблюдаване на полицията.

В Сидни министър председателят на Австралия Скот Морисън удостовери че един от обвинените е австралиец, и осъди двойното нахлуване като акт на крайнодесен терорист.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР