Броят на жертвите от земетресението в Турция продължава да расте.

...
Броят на жертвите от земетресението в Турция продължава да расте.
Коментари Харесай

Унищожително земетресение: Десетки жертви и ранени след трусa в съседна Турция

Броят на жертвите от земетресението в Турция продължава да пораства. Загиналите са 22-ма, към 30 души са затрупани под руините на здания, оповестиха управляващите. Ранените са над 1000.

Снимка: EPA
Трусът е бил със мощ 6,8 по Рихтер, а епицентърът - в източната област Елязъг, където живеят към 400 хиляди души. Земетресението е усетено още в Сирия, Ливан и Иран. Няма данни за потърпевши българи, оповестиха от външното ни министерство.
Кадри от дрон демонстрират разрушенията в Турция (ВИДЕО) Спасители не престават да вадят живи хора отдолу под руините
Земята се разклаща малко преди 9 ч. вечерта. Хората в суматоха излизат по улиците. Последвали са над 390 вторични труса, 12 от които с магнитуд над 4.

Снимка: EPA
Рано сутринта в Елязъг бяха избавени трима души, прекарали 12 часа под руините. Жена оцеля 13 часа след труса, друга - след цели 15. Стотици оживели останаха без домове.

Снимка: EPA
Повечето жертви са в провинция Елязъг, петима са починали в Малатя. Засегнатият регион, на към 550 километра източно от Анкара, е далечен и данни за жертвите идват прекомерно постепенно. Властите отвориха студентски общежития и спортни комплекси за хората без покрив.
Расте броят на жертвите на мощното земетресение в Турция от 6,9 по Рихтер По последни данни те са минимум 21
Въпреки това мнозина прекараха нощта по паркове и градинки на минус 12 градуса. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган посети потърпевшия окръг и увери, че ще бъдат употребявани всички средства за намирането на оживели.
България изрече съболезнования на Турция и предложи помощ при нужда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР