Броят на жертвите от взрива и последвалия пожар на тръбопровод

...
Броят на жертвите от взрива и последвалия пожар на тръбопровод
Коментари Харесай

Расте броят на жертвите на трагедия в Мексико

Броят на жертвите от гърмежа и последвалия пожар на водопровод в Мексико набъбна до 66 души, заяви през днешния ден губернаторът на щата Идалго Омар Фаяд, представен от Агенция Франс Прес.

"Към момента в Тлауелилпан има 66 починали и 76 ранени, които са настанени в лечебни заведения ", съобщи Фаяд. По-рано бе обявено за 21 убити и 71 ранени. Пожарът, избухнал на мястото на гърмежа на водопровод в мексиканския щат Идалго, бе угасен. Взривът и пожарът избухнаха в сектор, където тръбата е била пробита, както се допуска от крадци за източване на суровината. Експлозията е проехтяла в миг, когато доста хора се били събрали към пробива, с цел да пълнят съдове с гориво.

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор стартира масирана акция против кражбите на горива, които съгласно държавното управление предходната година са коствали на страната повече от три милиарда $.

Взривът в градчето Тлауелилпан е един от най-сериозните в последно време. Президентът прикани сънародниците си да не се трансформират в съучастници в кражба на гориво, което е нелегално и също така излага живота им на риск.

Пробитият водопровод е минавал покрай рафинерията в град Тула на държавната петролна компания Петролеос Мехиканос (Пемекс), която съобщи, че нещастието се дължи на противозаконен пробив на тръбата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР