Броят на жертвите от в Западна Турция се е увеличил

...
Броят на жертвите от в Западна Турция се е увеличил
Коментари Харесай

Загиналите в Турция при земетресението в Егейско море вече са над 100

Броят на жертвите от в Западна Турция се е нараснал до 114, заяви турското министерство на изключителните обстановки и естествени бедствия, представено от Анадолската организация.
По-рано беше обявено за 111 смъртни случая, напомня БГНЕС.
Според министерството, вследствие на земетресението досега са починали 113 души, 1035 са ранените, като 137 от тях не престават да бъдат лекувани в лечебни заведения.
 Девет души са задържани за рухналите след земетресението здания в Турция Девет души са задържани за рухналите след земетресението здания в Турция
Девет души са арестувани в границите на следствие на основната прокуратура в Измир против лица, виновни за градежа на рухналите и тежко...
Земетресението с магнитуд 6,6 раздруса Западна Турция на 30 октомври, епицентърът беше в Егейско море покрай град Сеферихисар, провинция Измир. Земетресението се е усетило и на околните гръцки острови - гръцките сеизмолози правят оценка силата му на 6,9 по скалата на Рихтер. Съобщава се, че в Измир са се срутили най-малко 20 здания.
Земетресението провокира малко цунами, което наводни крайбрежните улици в Сеферихисар. Разрушения има и на гръцкия остров Самос, където двама души бяха убити, а 19 бяха ранени.

Снимки: Getty Images/Guliver
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР