Броят на жертвите от в старчески дом в белгийския град

...
Броят на жертвите от в старчески дом в белгийския град
Коментари Харесай

23 починали в старчески дом в Белгия

Броят на жертвите от в старешки дом в белгийския град Мол в провинция Антверпен е достигнал 23-ма през последните три седмици, сподели кметът Вим Кайерс.
" Още петима души, които са минали позитивни проби за ковид, са починали, като по този метод общият им брой е 23 души ", заяви белгийската организация Belga, цитирайки кмета на града, съобщи БГНЕС.
 Борисов: Ваксината ще стане като санирането - след това ще видят какъв брой е хубаво Борисов: Ваксината ще стане като санирането - след това ще видят какъв брой е хубаво
Ваксината ще стане като санирането - първоначално ще минават емисари да плашат хората, след това ще видят какъв брой е хубаво. Това сподели министър председателят...
По-рано беше обявено, че 125 посетители и чиновници на тази институция са се заразили с ковид след честването на Никулден, който се отбелязва в Белгия на 6 декември.
Местните управляващи считат, че повода за всеобщата зараза може да е доброволец, който е играл ролята на Свети Никола по време на тържеството. В обичайни облекла и с дарове той е поздравил жителите на дома. Няколко дни по-късно доброволецът е дал позитивен тест за COVID-19.
Самата институция показва, че доброволецът не е свалял здравната си маска и ръкавици от самото начало, през което е общувал с жителите на старческия дом. Известно е също, че доброволецът постоянно е посещавал този старешки дом и може да се заразил по време на предходно посещаване там.
По-рано медиите и неправителствената организация „ Амнести Интернешънъл ” упрекнаха белгийските управляващи в незадоволителна помощ за домовете за остарели хора, които поеха тежестта на първата вълна от заразяване с ковид. Съобщава се също по този начин, че по-голямата част от починалите в Белгия от началото на пандемията са на възраст над 80 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР