Броят на жертвите от потъването на рибарски плавателен съд с

...
Броят на жертвите от потъването на рибарски плавателен съд с
Коментари Харесай

Броят на загиналите мигранти край полуостров в Гърция достигна 32

Броят на жертвите от потъването на риболовен кораб с мигранти в Гърция доближи до 32, заяви АНА-МПА, представена от Българска телеграфна агенция. Инцидентът стана на 47 морски благи югозападно от град Пилос на полуостров Пелопонес в интернационалните води.
Прочетете още
В рамките на избавителната интервенция на гръцката брегова защита досега са избавени 104 души, от които 4 са настанени в болница за медицински проучвания. В известието се отбелязва, че никой от избавените не е носел избавителна жилетка.

Очаква се всички оживели да бъдат трансферирани на пристанището в Каламата, където е проведен приемът им в съдействие със службите за гражданска отбрана.

В региона на избавителната интервенция работят два патрулни кораба, един избавителен транспортен съд на бреговата защита, една фрегата на гръцките военноморски сили, седем намиращи се наоколо кораба, хеликоптер и безпилотен летателен уред.

Гръцките управляващи са били осведомени за случая от италианските си сътрудници. Според информация на „ Прото тематика “ мигрантите в началото са отказали помощта на гръцката брегова защита с аргумента, че не желаят да бъдат отведени в Гърция.

При различен случай късно нощес гръцките управляващи откриха бедстващ ветроходен кораб край остров Крит. На борда е имало 80 мигранти от Сирия, Ирак и Палестина, измежду които дами и деца. Спасените сега се транспортират до Ираклион.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР