Броят на жертвите от опустошителните земетресения в Турция на 6

...
Броят на жертвите от опустошителните земетресения в Турция на 6
Коментари Харесай

Жертвите на земетресенията в Турция надхвърлиха 47 000 души - Свят

Броят на жертвите от опустошителните трусове в Турция на 6 февруари продължава да пораства. 7,8 и 7,5 по Рихтер удариха страната през 9 часа тогава и след щастливите моменти на извадени живи хора, оживели с дни под руините на разрушените здания, спасителите към този момент откриват единствено мъртви тела. Към днешна дата те са 47 244 в Турция (където са 43 556) и Сирия, заяви турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, представен от АП.

Това не е окончателният брой. Много хора се водят изчезнали.

Най-малко 164 000 здания са се срутили или са толкоз развалени, че би трябвало да бъдат съборени, съобщи Мурат Курум, министър на околната среда и урбанизацията на Турция.

Турция разгласи, че уголемява следствието на строителните бизнесмени. Те са обвинени в нарушение на стандартите за сигурност, вследствие на което срутените здания са толкоз доста.

Сойлу съобщи, че досега са обвинени 564 души, 160 от които са задържани.

" Градовете ни ще бъдат издигнати на верните места, децата ни ще живеят в по-солидни градове. Знаем пред какво тестване сме изправени и ще излезем от него по-силни ", съобщи той пред държавната телевизия TRT Haber.

От земетресенията насам десетки хиляди хора се трансфораха в бездомници както в Турция, по този начин и в Сирия. В потърпевшата от бедствието Северозападна Сирия хиляди деца и десетки хиляди фамилии живеят в коли и палатки, по информация на „ Белите каски “. Дори тези, които имат дом, не смеят да се върнат там от боязън от нови трусове.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР