Броят на жертвите от новия коронавирус (COVID-19) във Великобритания за

...
Броят на жертвите от новия коронавирус (COVID-19) във Великобритания за
Коментари Харесай

Рекордните 563 жертви на коронавируса за 24 часа във Великобритания

Броят на жертвите от новия ковид (COVID-19) във Англия за последните 24 часа е повишен с 563 души, като с това общият брой на умрелите в страната към този момент е 2 352 души, оповестяват от английското здравно министерство.

Увеличението на умрелите в относителни цифри е 31 %, като това е рекорден растеж на жертвите от началото на епидемията в страната. Вчера за едно денонощие бяха умряли 243 души.

До момента са тествани общо 152 979 души за съществуване на ковид, от които позитивни проби са дали 29 474 души, до момента в който доскоро бяха 25 150 души, което значи нарастване с 4 320 души, като и по този индикатор се отбелязва растеж спрямо през вчерашния ден. /news.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията.
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР