Броят на жертвите от безредици и мародерство в Южна Африка

...
Броят на жертвите от безредици и мародерство в Южна Африка
Коментари Харесай

276 жертви на безредиците в ЮАР

Броят на жертвите от вълнения и мародерство в Южна Африка доближи 276 души, оповестява организация " Франс прес “, базирайки се на нови държавни данни.

На 16 юли са регистрирани 212 смъртни случая, а във вторник броят им доближи 234. Представител на държавното управление на Южна Африка отбелязва, че става въпрос за жертвите, директно свързани с безредиците в провинциите Квазулу-Натал и Гаутенг.

Безредиците започнаха в Квазулу-Натал на 9 юли, когато поддръжниците на някогашния държавен глава Джейкъб Зума, който беше затворен на 8 юли, започнаха да блокират основните пътища. Те оповестиха началото на акцията " Свобода за Зума “ за обезпечаването на предварителното му освобождение и приканиха популацията на страната да се причисли към митингите им. Демонстрациите прераснаха в огромни протести. От 10 юли започнаха грабежи в провинция Гаутенг, която включва Йоханесбург и Претория. Останалата част от страната остана спокойна.

Президентът на Южна Африка Сирил Рамапоса съобщи, " 161 търговски центъра и магазини, 11 склада, осем заводи и 161 магазина за алкохол са ограбени и развалени “. Според него " ще са нужни месеци, с цел да се възвърне разрушеното “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР