Броят на жертвите на земетресението на главния индонезийски остров Ява

...
Броят на жертвите на земетресението на главния индонезийски остров Ява
Коментари Харесай

Силно земетресение на остров Ява взе над сто жервти

Броят на жертвите на земетресението на основния индонезийски остров Ява е повишен до 162 души, оповестиха губернаторът на най-тежко засегнатата провинция.

" Със страдание оповестявам, че 162 души са починали ", съобщи губернаторът на Западна Ява Ридван Камил във видеоклип, забелязан от Агенция Франс Прес. Говорителят на локалната администрация в град Чианджур в Западна Ява удостовери броя на жертвите. " По-голямата част от починалите са деца ", сподели Камил и добави, че доста от тях са възпитаници. Временните данни, оповестени от управляващите и представени от Save the Children, сочат, че има към 51 наранени просветителни обекта, в това число 30 съществени учебни заведения, 12 прогимназии, една гимназия, пет професионални учебни заведения и едно особено учебно заведение. Националната организация за бедствия обаче съобщи, че броят на починалите сега е 103, като 31 души са изчезнали.

В локална болница, претоварена от броя на пациентите, ранените лежат на пода върху матраци и одеяла или под спонтанни палатки. В понеделник вечерта жертвите трябваше да бъдат лекувани на мрачно, под светлината на факли, заради спирания на тока.

Земетресението е нанесло вреди на минимум 2200 домове, заяви Националната организация за бедствия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР