Броят на жертвите на вчерашното терористично нападение във Виена нарасна

...
Броят на жертвите на вчерашното терористично нападение във Виена нарасна
Коментари Харесай

Жертвите на атентата във Виена станаха 4, има задържани

Броят на жертвите на вчерашното терористично нахлуване във Виена набъбна на четири, съобщи пред австрийската организация АПА министърът на вътрешните работи Карл Нехамер, съобщи ДПА.
Четвъртата жертва е жена на възраст сред 40 и 50 години, която е умряла във виенска болница, предава Българска телеграфна агенция.
Нападателят беше убит нощес от полицията. По думите на Нехамер той е бил последовател на джихадистката формация "Ислямска страна ".
Австрийската медия ORF оповестява, че няколко души са задържани и седем служители на реда са били принудени да употребяват оръжията си по време на терористичната офанзива в понеделник вечерта.
Шефът на полицията във Виена Герхард Пюрстъл заяви на конференция тази заран, че нападателят е обезвреден в 20.09 часа през вчерашния ден вечерта. Директорът на службата за социална сигурност Франц Руф разкри, че апартаментът на нападателя е бил отворен с експлозиви и е претърсен.
Вътрешното министерство не отговори на въпрос дали експлозия, за която са съобщили очевидци, е обвързвана с влизането в жилището. Също няма информация дали е имало хора на адреса по време на претърсването.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР