Броят на жертвите на проливните дъждове в югоизточната част на

...
Броят на жертвите на проливните дъждове в югоизточната част на
Коментари Харесай

Жертвите на циклона в Испания се увеличават

Броят на жертвите на проливните дъждове в югоизточната част на Испания станаха четири, оповестява вестник „ Ла Вангардия “.
Тяло на мъж е било намерено в потопен автомобил в провинция Гранада. По-рано беше обявено за три жертви – двама души в Каудете, и един в Алмерия.
До момента са евакуирани 3,5 хиляди индивида.
Най-тежка остава обстановката в самостоятелните области Валенсия и Мурсия, където няколко реки излязоха от коритата си и наводниха редица населении места. Затворени са десетки пътища във Валенсия, нарушен е и жп-трафикът. Отменени са всички пътувания на влаковете сред Валенсия, Аликанте и Албасете. Без ток са към 5 хиляди индивида. Отменени са учебните занятия.
Има проблеми и с полетите – в продължение на няколко часа не работеше летището в Алмерия, а летището в Мурсия продължава да бъде затворено. За малко бяха спрени полетите от и до Палма де Майорка. Забавени или анулирани са автобусите за Ибиса, Аликанте и Барселона.
Към Аликанте и Мурсия са изпратени военни подразделения за битка с изключителните обстановки, а президентът на региона се изиска испанското държавно управление да разгласи самостоятелната област за „ зона на злополука ”.
Властите от засегнатите региони прикани жителите да не излизат от домовете си и да не употребяват коли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР