Броят на жертвите на нападението срещу две джамии в новозеландския

...
Броят на жертвите на нападението срещу две джамии в новозеландския
Коментари Харесай

50 станаха жертвите на нападението в Нова Зеландия

Броят на жертвите на нападението против две джамии в новозеландския град Крайстчърч доближи 50, откакто полицията откри още едно тяло в една от джамиите. Те са на възраст от 3 до 77 години.
Сред убитите има и четири дами, сочи лист на жертвите, който имат околните. Пълните детайлности за починалите към момента не са доказани обществено от управляващите, а описът не е цялостен. В него са включени имената на 44 мъже и дами. Липсва самоличността на две от 50-те жертви.

Ранените са 50 души, като 36 от тях остават в болница. Двама души са в сериозно положение.

Междувременно стана ясно, че кабинетът на премиера на Нова Зеландия Джасинда Ардън е получил „ манифеста “ на Брентън Тарант 9 минути преди офанзивата.

„ Аз бях една от повече от 30 получатели на манифеста, които ми бяха изпратени по електронната поща 9 минути преди нападението. В него не е имало включена локация, нито характерни детайлности “, сподели Джасинда Ардън, допълвайки, че документът е бил препратен на разследващите служби две минути, откакто е бил получен.

Турският президент Реджеп Ердоган сподели запис от нападението против джамиите на протест и дефинира офанзивата като посягане против " нашата страна, нашия народ и мен самия ". Той акцентира, че страните по целия свят, изключително западните, би трябвало да попречат на възхода на ислямофобията.

Ердоган добави, че нападателят е отправил закани към мюсюлманите от турски генезис. Тарант е посетил два пъти Турция и е декларирал, че турците нямат място в Европа, добави президентът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР