Броят на жертвите на коронавируса в Китай нарасна до 106

...
Броят на жертвите на коронавируса в Китай нарасна до 106
Коментари Харесай

Нови жертви и заразени от китайския коронавирус, включително в Европа

Броят на жертвите на ковид в Китай набъбна до 106 и съвсем 1300 нови случая на заразяване са доказани, оповестиха пред Агенция Франс Прес китайските управляващите, съобщи БГНЕС.
Здравната комисия в централната провинция Хубей, епицентърът на епидемията, съобщи, че още 24 души са умряли от вируса, а 1 291 са новите инфектирани, което усилва общия брой доказани случаи на заразяване до над 4000 в цялата страна.
Междувременно, Министерството на здравеопазването на федералната област Бавария удостовери първи случай на коронавирусна зараза в Германия, пациентът е изолиран.
" Мъж от окръг Старнберг е инфектиран с новия вид ковид. Това беше доказано от представител на министерството на опазването на здравето на Бавария в Мюнхен ", се споделя в известие, оповестено на уеб страницата на баварската организация.
" Пациентът за в този момент е в положително клинично положение, той е изолиран и е под лекарско наблюдаване ", се споделя още в известието.
Здравните управляващи са разпознали лицата, които са били в контакт с пациента и те са получили информация за признаците на болестта, строгите хигиенични правила и методите за предаване на заболяването.
Същевременно, четирима души, за които има опасения, че са инфектирани с ковид, бяха приети в болница в Чехия, заяви РИА Новости.
Двама от тях са в лечебни заведения в Моравско-Силезийския район, един в Злински регион, а различен в Южнобохемския район, сподели в изявление за държавната телевизия ръководителят на Министерството на здравеопазването Адам Войтех.
" Четирима пациенти с съмнение, че са инфектирани с ковид бяха приети в болница в Чехия. Двамата приети в болница мъже неотдавна са се завърнали от туристически пътувания до Китай; една млада жена е гражданка на Китай, пристигнала на частно посещаване в Чехия, а различен мъж - екскурзиант от Китай, се обърна към болница за помощ. Очакваме резултатите от тестванията на четиримата от лабораторията в Прага. Пълните проби лишават към шест часа ”, сподели министърът.
Според Войтех в различен случай - с екскурзиант от Бразилия, приет в болница сутринта в пражката болница Na Bulovce - лекарите към този момент имат резултати от тестванията, които демонстрират, че пациентът не е инфектиран с новия ковид.
В Чехия персоналните защитни средства в някои аптеки бяха изцяло изкупени, само че продажбата им ще се възобнови безусловно до часове, защото доставките на тези материали за републиката са задоволителни.
Какво би трябвало да знаем за новия ковид - научете в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР