Броят на жертвите на коронавируса надминават 3000 души в глобален

...
Броят на жертвите на коронавируса надминават 3000 души в глобален
Коментари Харесай

ЕС повиши степента на риска от коронавируса

Броят на жертвите на ковид надминават 3000 души в световен мащаб, а инфектираните са съвсем 90 000. Над 90% от тях са в китайската провинция Хубей, само че има смъртни случаи и в 10 други страни.

Агенцията по предварителна защита на болесттите на Европейски Съюз увеличи степента на риска от " умерена " на " умерена към висока ", а Европейската комисия образува " екип в отговор на ковид " в опит да ограничи разпространяването на заболяването в Европа, написа Военновъздушни сили. Няколко европейски страни потвърдиха случаи на ковид, като Италия е най-тежко наранена с над 1500 инфектирани и 34 умряли.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Кои са най-заплашени

Световната здравна организация удостовери, че вирусът заразява главно хора над 60-годишна възраст и такива, които към този момент са заболели. И добави, че " лечението с О2 е главно лекуване за пациентите с остри признаци ". Според проучването на 44 хиляди случая в Китай множеството инфектирани демонстрират леки признаци, като смъртността е сред 2% и 5%. Други коронавируси като Sars и Mers имат доста по-голяма смъртност.

В понеделник Иран разгласи, че още 12 души са умряли, като по този начин жертвите станаха общо 66. Сред тях е върховен консултант на висшия водач Али Хаменей. Южна Корея удостовери 476 нови случая, станали общо 4212, и още четири жертви - общо 26. Кметът на Сеул прикани жителите, достигащи 10 млн. души, да работят от у дома и да заобикалят скупчвания на хора.

Американският щат Ню Йорк също удостовери първия си случай. Пациентът е към 30-годишна жена, хванала вируса по време на пътешестване до Иран. Двама души починаха в Съединени американски щати - и двамата във Вашингтон. Във Англия, където има 36 инфектирани, министър председателят Борис Джонсън съобщи, че коровавирусът " евентуално ще стане по-съществен през идващите дни и седмици ".

През уикенда Катар, Еквадор, Люксембург и Ирландия потвърдиха първите си случаи. В понеделник Еквадор разгласи пет нови случая, като общият брой стана шест. В понеделник Португалия, Исландия и Андора също потвърдиха първи болести. Американският състезателен колос Nike затвори европейската си централа в Холандия, откакто чиновник е дал позитивен тест за вируса.

" Риск от връщането на работа "

Още 42 души починаха в Китай в понеделник - всички в провинция Хубей, а новите случаи на заболяването са 202, единствено шест от които отвън Хубей. Общо 2912 са жертвите в азиатската страна, като доказаните случаи са над 80 хиляди

Здравните управляващи в Пекин оповестиха, че ще се концентрират върху " риска при връщането на работа на чиновниците ". Китайската стопанска система беше наранена от блокирането на редица градове, като индикаторът за активността на фабриките спадна до рекордно дъно.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР