Броят на жертвите на изригването на вулкана на остров Уайт

...
Броят на жертвите на изригването на вулкана на остров Уайт
Коментари Харесай

Нараства броят на жертвите на вулкана в Нова Зеландия

Броят на жертвите на изригването на вулкана на остров Уайт в Нова Зеландия набъбна на 19, откакто един от ранените умря в през вчерашния ден болничното заведение в Окланд, заяви през днешния ден локалната полицията, представена от Франс прес.

Четиридесет и седем души, множеството австралийски туристи, се намираха на острова при изригването на вулкана на 9 декември. Двайсет и пет души са към момента в лечебни заведения в Нова Зеландия и Австралия, като множеството са в сериозно положение.

Телата на две от жертвите към момента не са открити. Предполага се, че те са били отнесени от морето, информира БТА.  " Не сме се отказали " да ги открием, съобщи заместник-полицейският комисар Майк Клемънт след среща със фамилиите на жертвите.

Властите проверяват за какво туристическите организации са били оторизирани да откарат туристи на острова, именуван също Уакаари, откакто няколко дни преди този момент равнището на опасност от изригване на вулкана е било нараснало. Според министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн това следствие може да отнеме една година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР