Броят на жертвите на горските пожари в Калифорния продължава да

...
Броят на жертвите на горските пожари в Калифорния продължава да
Коментари Харесай

Трагедията расте: Броят на жертвите на пожарите в Калифорния достигна 42-ма души

Броят на жертвите на горските пожари в Калифорния продължава да пораства, като по последни данни те са 42-ма души, оповестява РИА Новости, като се базира на данни на шерифа на калифорнийския окръг Кори Хоней, написа Пик.

``
реклама

По-рано бе обявено за 31 починали при пожарите в северните и южни елементи на Калифорния.

По думите на шерифа, пожарите са станали най-смъртоносните естествени пожари в цялата история на Съединени американски щати.

Горският пожар „ Камп “ в Северна Калифорния избухна предишният четвъртък и стана най-разрушителният в историята на щата. По данни на телевизионния канал USA Today огънят е обхванал съвсем 45 000 хектара, като към ранните часове на неделя огнеборците са съумели да локализират 25 % от пожара. Огънят унищожи 6 470 постройки.

В Южна Калифорния бушуват два пожара. Пожарът „ Уосли “ е обхванал територия от 33 000 хектара, като е бил локализиран на 10 %. Другият пожар „ Хил “, се е популяризирал на 1 800 хектара и към този момент е локализиран на 75 %.

В резултат на пожарите в южната част на щата са били унищожени общо 179 постройки, като огънят заплашва да погълне още до 57 000.

Заради горските пожари в Калифорния бяха евакуирани над 300 000 души, главно от окръг Лос Анджелис, където евакуацията е засегнала към 170 000 души.

Досега за най-разрушителен пожар в историята на Калифорния се смяташе пожарът „ Тъбс “, също в северната част на щата, наоколо до крайбрежието. Той избухна през октомври 2017 година и обхвана съвсем 15 000 хектара, като унищожи 5 500 постройки.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР