Броят на жертвите на горските пожари, бушуващи в Португалия от

...
Броят на жертвите на горските пожари, бушуващи в Португалия от
Коментари Харесай

Над 30 са жертвите на огнения ад в Португалия, изчезна и бебе на месец

Броят на жертвите на горските пожари, вилнеещи в Португалия от през вчерашния ден, продължава да пораства. Адът на най-лошия ден в годината, както беше наименуван от медиите в страната към този момент лиши живота на 31 души, оповестиха избавителните служби, представени от „ Корейо де Маня ".

Жертвите са в областите Коимбра, Кащелу Бранку, Визеу и Гуарда, ситуирани в централната и северната част на страната, съобщи представителя на националната работа за гражданска отбрана Патрисия Гашпар на конференция в Лисабон.

Общо 51 души пък са ранени, като 15 от тях са в тежко положение. Има и трима изчезнали, измежду които бебе на един месец.

3700 пожарникари се борят със стихиите в централните елементи на Португалия. Над 500 пожара са регистрирани от неделя, а от среднощ до момента те са 110.

В Испания, където бушуват близо 150 пожара, 3-ма души са починали в региона Галисия.

Вълната от пожари на Иберийския полуостров е породена от високите температури и сушата. Близо 216 хиляди хектара растителност са изпепелени в Португалия сред януари и септември тази година.

Най-малко 20 селища са били евакуирани, а пламъците са погълнали десетки къщи. Прекъснат е трафикът на 3 автомагистрали, в това число на автомагистралата сред столицата Лисабон и втория по величина град в страната Порту.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР