Броят на жертвите на Covid-19 в Обединеното кралство надхвърли 2000

...
Броят на жертвите на Covid-19 в Обединеното кралство надхвърли 2000
Коментари Харесай

Рязко покачване на жертвите на Covid-19 във Великобритания

Б роят на жертвите на Covid-19 в Обединеното кралство надвиши 2000 след рекордните 563 смъртни случаи за последното денонощие. Това е много внезапно повишаване на жертвите, с близо 200 спрямо предходното денонощие.

Правителството продължава да е обект на рецензии, че не се вършат задоволително проби, изключително измежду личния състав на националното опазване на здравето.

2352 до момента са жертвите на пандемията в Обединеното кралство, като това са публично записаните случаи в лечебните заведения. Възможно е същинската численост да е по-голяма. По последни данни в страната са тествани близо 153 000 души, от които 29 500 са дали позитивни проби.

Има и такива, които се възвръщат. Синът на кралицата, принц Чарлз, който се самоизолира за седмица, се появи за първи път обществено като показа персоналното си прекарване.

„ Това е необичайно, разочароващо и постоянно стресиращо прекарване, когато общуването със фамилията и приятелите повече не е допустимо, а естествените неща от живота внезапно са отстранени “.

Престолонаследникът изрази огромна признателност на хората от опазването на здравето, които са на първата линия в битката с пандемията и пожела по-добри времена на британците.

Междувременно министърът на защитата Бен Уолъс съобщи, че също се е възстановил откакто се е самоизилирал за седмица с проявени синдроми на болестта.

Отменени фестивали, солена санкция

В резултат на задълбочаващата се рецесия с ковид бе взето решение да бъдат анулирани всички 5 културни фестивала в Единбург в Шотландия, в това число Фриндж и Межуднародния фестивал на книгата. Това става за първи път за последните 70 години. Очакваше се провежданите през август фестивали да съберат близо 4,5 милиона фенове и 250 000 хора на изкуството.

Арестувана от полицията жена за нарушение на новите строги разпореждания бе санкционирана 660 паунда. 41-годишната Мари Дину отказала да изясни аргументите за пътуването ѝ, когато била спряна от служителите на реда на гарата в Нюкасъл. На всичко от горната страна Мари била с подправен билет, за което тя била санкционирана в допълнение 85 паунда. Тя ще би трябвало да заплати и 80 паунда за правосъдните разноски.

Британците са похарчили 160 паунда повече за алкохолни питиета в супермаркетите и магазинчетата, които продават алкохол през първите 3 седмици на март в границите на паническото извършване на покупки поради ковид, в сравнение с обикновено харчат за месеца.

Замърсяването на въздуха в Лондон е спаднало доста откогато бе наложена националната карантина. Страдащите от астма дишат по-леко, а лондончани виждат доста повече звезди през нощта.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР