Броят на жените милиардери в световен мащаб се увеличава с

...
Броят на жените милиардери в световен мащаб се увеличава с
Коментари Харесай

Броят на жените милиардери нараства по-бързо от този на мъжете

Броят на дамите милиардери в международен мащаб се усилва с близо 50% за последните пет години. Темповете на напредък са много по-високи от тези при мъжете, демонстрира разбор на UBS и PwC, представени от електронното издание Financial News, написа Profit.bg.

``
реклама

Клубът на дамите с 10-цифрено чисто положение (измерено в долари) се е повишил от 160 на 233 за времето от 2013 и 2018 година Ръстът е с 46%, до момента в който при милиардерите от мощния пол е с 39% за същия интервал.

Общото благосъстояние на дамите милиардери доближава 871.2 милиарда $, нараствайки с 26% от 2013 година насам. Растежът идва най-много от азиатския район, където дамите със положение от над 1 милиард $ през днешния ден са над два пъти пъвече, в сравнение с преди пет години.

Сред тези, които сами са генерирали своето благосъстояние, попадат собственичките на веригата заведения за хранене Haidilao Ли Хаян и Шу Пинг, създателката на козметичната компания Anastasia Beverly Hills Анастасия Соаре и собственичката на най-големия съветски онлайн магазин Wildberries Татяна Бакалчук.

Проучването на UBS и PwC демонстрира още, че 4 от всеки 10 дами в света на милиардерите развиват своя бизнес в бранша на търговията на дребно и потребителските артикули. 

Общият брой на милиардерите през 2018 година (и от двата пола) се е намалил с 2.6% предходната година, до общо 2101, а съвкупното ми благосъстояние е намаляло с 4.3%, до 8.5 трилиона $. Според създателите на разбора това се дължи най-много на повишаването на щатския $.

Спадът е най-драматичен в Китай, където положението на милиардерите понижава с 12.3%.

От UBS и PwC показват, че 2018 е била " година на размисъл " и за държавното управление в Пекин, и за китайските компании. Държавата се пробва да понижи равнищата на задлъжнялост и да ограничи така наречен " сенчесто банкиране ", затягайки притока на ликвидност към избрани браншове.

Борсовият знак MSCI China Index се е намалил с близо 19% в доларово изражение за последните 12 месеца, което е най-слабото му показване от 2011 година насам.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
<
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР