Броят на жените милиардери в световен мащаб достигна 100 през

...
Броят на жените милиардери в световен мащаб достигна 100 през
Коментари Харесай

Жените милиардери в света се увеличават през 2020 година

Броят на дамите милиардери в международен мащаб доближи 100 през 2020 година, което е с 11 повече по отношение на предходната година, съгласно отчет на Hurun. Общото им благосъстояние възлиза на 262 милиарда $.

Китай господства в листата с 61 дами милиардери, водени от 59-годишната Джун Хуйцюан от Jiangsu Hansoh Pharmaceutical Group Co. Производителят на медикаменти доближи капитал от $1 милиард $, когато компанията бе записана на фондовата борса в Хонконг през юни 2019 година Личното благосъстояние на Чжун, съгласно отчета, е оценено на 15,1 милиарда щатски $.

Пекин, Шенжен и Шанхай имат най-вече представителки милиардери в листата, се вижда още в отчета.

Китай заема девет места в топ 10 на най-богатите дами в международен мащаб. Единствената американска милиардерка в първите 10 е Даян Хендрикс, на 73. Тя има благосъстояние оценено на стойност от 8,2 милиарда щатски $, най-вече от частната си благосъстоятелност на ABC Supply, компания за доставки на покриви със седалище в Белойт, Уис.

" Китай още веднъж господства с девет от Топ 10 и 61% от листата ", споделя Рупърт Хугеверф, ръководител и основен откривател на Hurun Report. " Има обаче притеснително малко млади бизнесмени от женски пол в света. "

Според различен лист на Hurun, който наблюдава кои са най-богатите хора в света под 40 годишна възраст, в него е имало единствено две дами, а останалите са били мъже.

В топ 100, Съединени американски щати се класира на второ място с общо 19 дами милиардери, следвани от Обединеното кралство с шест и Индия с две представителки.

Като цяло 100-те дами милиардери са едвам от 16 страни. Средната възраст на Топ 10 е 62 години, с четири години по-малко от предходната година.

22-годишната Кайли Дженър е най-младата жена милиардер, следвана от 39-годишната Ву Ян.

Първите три промишлености, от които са милиардерите са произвеждане (с 15), недвижими парцели (14) и технологии, медии и връзки (14).

Най-богатата жена в света е 70-годишната Алис Уолтън, най-голямата щерка на създателя на Walmart Сам Уолтън. Тя има персонално положение от 59 милиарда щатски $. От топ 20 на най-богатите дами в света единствено три са направени независимо, съгласно отчета на Hurun.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР