Броят на иззетите от офиса на обвиняемия бизнесмен Васил Божков

...
Броят на иззетите от офиса на обвиняемия бизнесмен Васил Божков
Коментари Харесай

Иззетите от офис на Божков културни ценности вече са 6332

Броят на конфискуваните от офиса на обвинения предприемач Васил Божков предмети с белези на културни полезности доближи 6332. Това оповестиха от Специализираната прокуратура.

Продължават дейностите по следствието в постройката на „ НОВЕ ИНТЕРНАЛ “ ЕООД на ул. „ Московска “ №43.

В хода на осъществените от 3 до 5 август 2020 година претърсвания в няколко пространства в офиса, в това число гараж и абонатна станция, са конфискувани нови 268 предмета, притежаващи белезите на движими културни полезности. Така общият им брой доближи 6332 предмета, при регистрирани от обвинения по реда на Закона за културното завещание общо 212 артефакта.

Действията по следствието, свързани с изземване на описаните движимости, се правят при прецизно съблюдаване на процесуалните правила, както и на одобрените интернационалните практики за пакетиране, превозване и предпазване на артефакти, с оглед оптимално опазване на достоверността им, твърдят от държавното обвиняване.

Публикувано е и видео от последните претърсени пространства в постройката на ул. „ Московска “ № 43 в столицата, в които се организират дейностите по следствието под надзора на Специализираната прокуратура.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР