Броят на излекуваните като трайна тенденция е двойно по-голям от

...
Броят на излекуваните като трайна тенденция е двойно по-голям от
Коментари Харесай

Излекуваните трайно са два пъти повече от заразените вследствие на мерките

Броят на излекуваните като трайна наклонност е двойно по-голям от броя на новозаболелите. Това се следи както на дневна по този начин и на седмична база, регистрира здравният министър Костадин Ангелов по време на постоянния брифинг на здравните управляващи в четвъртък.

" Отчитаме извънредно позитивни данни като резултат от въведените противоепидемични ограничения ", съобщи той. Това е четворно понижение по отношение на пиковите стойности от по 4000-5000 нови случая в средата на ноември . При това в статистиката към този момент са включени и потвърдените с антигенен тест инфектирани, които са една трета от общия брой за денонощие.

Новите случаи на коронавивус за последното денонощие са 1002, а излекуваните са 2023 души. На седмична база наклонността е същата - 10 454 излекувани към 5170 новозаразени.

През тази седмица се следи и разтоварване на лечебните заведения , като в лечебни заведения се лекуват 4 262, от които 379 са в интензивни отделения. За съпоставяне преди месец на 7 декември приетите в болница бяха 7000 души, а в интензивни отделения бяха 516 души.

Ангелов регистрира, че сега заетостта на болничните кревати на национална база е 32% за неусложнени пациенти и 47% за пациенти в усложнено положение . Активните случаи на медици сега са 2833, от които в лечебни заведения се лекуват 117 от тях, а в интензивни структури – 7 души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР