Броят на иранците, помолили Израел за помощ, е нараснал през

...
Броят на иранците, помолили Израел за помощ, е нараснал през
Коментари Харесай

Хиляди иранци молят Израел за имиграция и помощ

Броят на иранците, помолили Израел за помощ, е повишен през последните месеци поради епидемията от новия ковид. Това оповестиха от израелското външно министерство, представени от израелските медии.

" Хиляди хора молят да дойдат в Израел за здравна помощ или да емигрират ", твърди Йифтах Куриел, който е шеф на отдел " Дигитална дипломация " в израелското външно ведомство.

Молбите са пристигнали най-много посредством персонални известия в профили в обществените мрежи на израелското външно министерство на персийски език, както и от имейли. Някои от тях са направени намерено, в обществени мнения в обществените мрежи, само че от сметки, употребяващи псевдоними.

Куриел настоя, че доста от известията са съществени молби за леговище.

" Понякога те са от хора, които са били принудени да бягат и са бежанци в други страни, или хора, които е трябвало да бягат, откакто са изразили взаимност с Израел ", посочи той.

Едно от известията, които са получили, е било от 31-годишен мъж, който е споделил, че е " трябвало да избяга от Иран поради корумпирания режим. Поисках леговище в Турция, а брачната половинка ми и 4-годишната ни щерка и аз сме в ужасни условия; няма никой, който да помогне. Бяхме изоставени и животът ни е в заплаха ".

Друго е от боец от иранската войска, който споделил, че е евреин: " Заради моето политическо и религиозно закононарушение би трябвало да тичам от Иран. Моля, насочете ме по какъв начин да получа леговище в Израел? Моля, отговорете ми. Животът ми е в заплаха и не мога да остана в Иран. "

Шарона Авгинсаз, която управлява персийските сметки на обществените мрежи на израелското външно министерство, разяснява пред локална телевизия, че иранците, изпращащи известия, " виждат Израел като съвременна, прогресивна, демократична страна и това е една от аргументите за тази вълна от известия до нашите страници. "

Авгинсаз се реалокира в Израел от Иран през 1988 година и сподели, че съгласно нея иранците виждат Израел доста по-различно, в сравнение с тогава, когато можеха да чуят за Израел единствено от публични пропагандни канали на режима.

" Днес има интернет и нашите платформи и повече осведоменост, сподели тя. " Тези послания потвърждават, че иранците виждат, че антиизраелската агитация е неистина ".

Тя отговаряше на всяко известие на получените сметки в персийските страни, само че в този момент има прекалено много, с цел да отговори на всички тях.

" Опитвам се да давам отговор на колкото мога повече... само че в действителност нямаме способността да им оказваме помощ. Опитвам се да отговоря позитивно и им поисквам шанс ", сподели тя.

Персийските сметки на външното министерство са измежду най-успешните им с по-висок % на ангажираност от някои от техните британски канали, сподели Кюриел.

" Имаме доста възприемчива публика ", сподели той. " В Иран и в диаспората има доста иранци, които поддържат Израел, отхвърлят режима и желаят да видят друго бъдеще сред двете страни. " /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР