Броят на инфектираните с новия коронавирус в Канада нарасна за

...
Броят на инфектираните с новия коронавирус в Канада нарасна за
Коментари Харесай

Канада регистрира за денонощие под 300 заразени с COVID-19 за пръв път от края на март

Броят на инфектираните с новия ковид в Канада набъбна за денонощие с 279 и болните в страната към този момент са 102 242. Това са най-ниските индикатори от края на март до момента, заяви през днешния ден здравното министерство, представено от ТАСС.

До момента в Канада са регистрирани общо 8484 смъртни случая измежду инфектираните с новия патоген. Над 90 на 100 от умрелите са били на възраст над 60 години. Оздравелите са общо 65 000. Тествани са над 2,5 милиона души.

Границата сред Канада и Съединени американски щати остава затворена до 21 юли поради COVID-19

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо се възползва през вчерашния ден от смекчаването на антивирусните ограничения в страната - излезе за пръв път на фамилна разходка и почерпи със сладолед своя шестгодишен наследник Адриен. В сладкарница близо до столицата Отава детето си избра ванилов сладолед с бисквити във фунийка, а татко му - също във фунийка, само че с шоколадова глазура, съобщи Франс прес.

Двамата се любуваха на лакомствата, седнали на терасата на заведението - за задачата се наложи да си смъкват защитните маски, споделя Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР