Броят на хоспитализираните с коронавирусната инфекция и на пациентите с

...
Броят на хоспитализираните с коронавирусната инфекция и на пациентите с
Коментари Харесай

Спадат хоспитализираните в Австралия с COVID-19 след пика на Омикрон

Броят на приетите в болница с коронавирусната зараза и на пациентите с COVID-19 в интензивните отделения в Австралия продължава да спада на фона на апели на управляващите хората да си слагат бустерна доза ваксина, с цел да се предотврати тежко боледуване и гибел в резултат на ковид , съобщи Ройтерс.

Заради разновидността Омикрон общият брой на случаите на ковид в Австралия доближи близо 2,4 милиона (към 10 % от населението). По-ниската смъртност при Омикрон, както и набиращата скорост стратегия за бустерни дози ваксина обаче пораждат оптимизъм, че най-тежката част на пандемията може би е минала.

Австралийският министър председател Скот Морисън, подложен на критика поради ръководството на вълната от Омикрон, през вчерашния ден заяви, че страната ще отвори напълно границите си за имунизирани пасажери от 21 февруари, откакто в течение на съвсем две години те бяха затворени.

Австралия заяви през днешния ден за над 28 000 нови случая на коронавирус, с към 5000 повече, в сравнение с предходния ден, само че доста по-малко от записания предишния месец пик от 150 000 случая. Починалите през последното денонощие са 55, с което смъртните случаи в страната от началото на пандемията стават 4303.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР