Броят на хората в САЩ, които са загинали от новия

...
Броят на хората в САЩ, които са загинали от новия
Коментари Харесай

Загиналите от коронавирус в САЩ вече са над 6000


Броят на хората в Съединени американски щати, които са починали от новия ковид, е надхвърлил 6 000 , съгласно данни, оповестени при започване на петъчния ден от университета на Джон Хопкинс.

Университетът оповестява за 6 053 смъртни случая и 245 540 случая на инфектирани , до момента в който Съединени американски щати се борят за ограничение на огнището.

В неделя президентът Доналд Тръмп предизвести, че идващите две седмици ще бъдат " доста мъчителни " в Съединени американски щати във връзка с гибел от ковид и прикани американците да се приготвят за " сложни дни напред ".

" Това ще бъдат доста, доста мъчително две седмици ", акцентира той на конференцията в Белия дом.

Ню Йорк е щатът, който е най-силно обиден от пандемията с повече от 2300 смъртни случая . Там има повече от 92 000 доказани случая , следван от Ню Джърси и Калифорния, щатите с втората и третата най-вече инфекции, само че изостават надалеч обратно надлежно с близо 26 000 и 11 100 случаи.

Съединени американски щати се трансформира в страната с най-вече доказани коронавирусни инфекции, следвана от Италия, Испания и Германия , откакто вирусът се появи в китайския град Ухан през декември. Оттогава болестта се е популяризирала в минимум 177 страни и райони.

По света са регистрирани 1,016,128 доказани коронавирусни инфекции и 53,145 смъртни случая , съгласно Джон Хопкинс. Повече от 211 000 души са се възстановили от заболяването .
 Коронавирус: Гугъл разкри дали и до каква степен хората в 131 страни съблюдават карантината
Коронавирус: Гугъл разкри дали и до каква степен хората в 131 страни съблюдават карантината

В Италия се регистрира голям спад на визитите на публични места
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР