Броят на хората с шофьорски книжки намалява при всяко следващо

...
Броят на хората с шофьорски книжки намалява при всяко следващо
Коментари Харесай

Автоиндустрията има проблем - младите не искат автомобили

Броят на хората с шофьорски книжки понижава при всяко последващо потомство

През предишния век продажбите на коли непрестанно се усилват и оптимистичните търговци и производители имат вяра, че те ще продължат да порастват. Но съдейки по трендовете измежду младежите, потребителите на коли ще стават все по-малко, оповестява.

Всичко стартира с „ милениалите “ (поколение Y – родени сред 1982 и 2004 година), измежду които има доста по-малко водачи, в сравнение с измежду тези от потомство Х (1964-1980 година). Тази численост ще понижава още при „ зумерите “ (поколение Z – родени 2002 - 2013 година). А това значи, че търговците на коли евентуално могат да изгубят към 24% от купувачите, което се трансформира в проблем.

През 1997 година в Съединени американски щати 43% от 16-годишните са имали шофьорска брошура, а измежду 17-годишните броят на водачите е бил 62%. През 2020 година този брой е намалял с 18% за 16-годишните и със 17% за 17-годишните.

Също по този начин през 1997 година съвсем 90% от 20 - 25-годишните са имали шофьорска брошура, а през 2020 година измежду хората на тази възраст 80% имат шофьорска брошура.

Сред главните аргументи да не желаят да карат са безпокойството от изменението на климата, разноските за владение на кола и терзания от протичащото се на пътя (страх от попадане в катастрофа).

Експерти показват, че популяризирането на електрически транспортни средства би могло да реши казуса с климата в съзнанието на младежите, само че цената на такива транспортни средства е непостижима за същите тези младежите (плюс застраховка, плюс налози, плюс поддръжка и поправки, санкции, такси за паркиране и платени пътища....). Затова вместо колите, те все по-често избират шерване на коли и градски превоз.

Ако говорите с младежите за отношението им към колите, се оказва, че те не виждат никаква разлика сред актуалните модели. Дори в дизайна, да не приказваме за пълнежа. Те не се интересуват от цифрови табла и големи мултимедийни екрани, защото имат по-добри устройства в джобовете, чантите и раниците си.

С една дума, те не се нуждаят от модерната автокултура в настоящия ѝ тип.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР