Броят на хората, поискали убежище в Япония през 2017 г.,

...
Броят на хората, поискали убежище в Япония през 2017 г.,
Коментари Харесай

Япония е дала убежище само на 0.1% от поискалите закрила през 2017 година

Броят на хората, поискали леговище в Япония през 2017 година, се е нараснал с 80% до рекордните 19 628 души, само че управляващите са одобрили едвам 20, съобщи организация " Ройтерс ".

Имиграцията е полемична тематика в Япония, чиито поданици се гордеят с културната и етническата си еднородност, макар че популацията застарява и работната мощ понижава. Макар да е главен донор на интернационалните филантропични организации, Япония отхвърля да смекчи политиката си за даване на леговище или да приема служащи мигранти.

Броят на тези, които аплайват за бежански статут в последните години пораства, защото хората се възползват от системата, допускаща претенденти с годна виза да работят, до момента в който се преглежда молбата им, уточни министерството на правораздаването.

В средата на януари държавното управление ограничи правото на работа до хората, които управляващите преглеждат като истински бежанци. В резултат на това междинният брой на претендентите дневно през втората половина на януари спадна с 50% спрямо декември, означи министерството.

Една четвърт от подалите молба за леговище през 2017 година са филипинци. Следващите по-големи групи претенденти са виетнамците и жители на Шри Ланка. Сред 20-те души, чиито молби са били признати, има петима египтяни, петима сирийци и двама афганистанци. През 2016 година Япония е приела 28 бежанци.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР