Броят на хората, починали от коронавирусната инфекция във Франция, е

...
Броят на хората, починали от коронавирусната инфекция във Франция, е
Коментари Харесай

Починалите от Ковид-19 във Франция може да са много повече от обявените

Броят на хората, умряли от коронавирусната зараза във Франция, е доста по-висок от формалните данни на държавното управление, които регистрират единствено умрелите в лечебните заведения и не включват тези, които умират у дома или в старческите домове, сподели през днешния ден шефът на федерацията на лечебните заведения в страната, представен от Ройтерс.

"Ние знаем единствено данните, предоставяни от лечебните заведения... Дори и в формалните данни нарастването към този момент е огромно, а безспорните числа безспорно биха били доста по-високи, в случай че прибавим и това, което става в старческите домове, както и хората, които умират по домовете си ", сподели Фредерик Валету, президент на Френската асоциация на лечебните заведения, по радио "Франс енфо ".

Здравните управляващи във Франция оповестиха през днешния ден нови 231 смъртни случая след болест с ковид, с които общият им брой в страната доближи 1331, съобщи Ройтерс.

На конференция шефът на националната здравна организация Жером Саломон сподели, че броят на инфектираните с вируса се е нараснал до 25 233, което е приръст от към 13 на 100 за денонощие. По думите му 2827 от тях са в тежко положение и се нуждаят от животоспасяващи процедури. Това значи, че над една трета от осемте хиляди болнични кревати във Франция, снабдени с инсталация за командно дишане, са заети, добави Саломон.

Снощи в цяла Франция църковните камбани биха за 10 минути в символ на обща вяра, че страната ще преодолее рецесията. Камбанният звън означи и Благовещение, показва ДПА. Църковните управляващи приканиха и богомолците да се помолят на Дева Мария и да възпламенят свещи на прозорците си, защото не могат да го създадат в църквите, затворени поради ковид.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР