Броят на хората, незаконно влезли на територията на Европейския съюз,

...
Броят на хората, незаконно влезли на територията на Европейския съюз,
Коментари Харесай

Стана ясно дали броят на нелегалните мигранти, влезли в ЕС през миналата година, е спаднал

Броят на хората, нелегално влезнали на територията на Европейския съюз, е понижен с 60 на 100 през 2017 година спрямо миналата година. Това разгласи през днешния ден европейската организация за отбрана на границите Фронтекс в отчет, представен от Асошиейтед прес и bTV. През предходната година в Европейски Съюз са влезнали незаконно под 205 хиляди индивида от трети страни, до момента в който през 2016 година те са били 511 хиляди. За 2017 година броят на незаконно влезлите в съюза е най-малкият за интервал от четири години преди този момент, т.е. от рецесията през 2015 година, когато в Европейски Съюз влязоха към 1,8 милиона индивида.

В отчета на Фронтекс се показва още, че броя за 2017 година въпреки всичко е по-голяма от тази за интервала преди миграционната рецесия, когато в Европейски Съюз са дошли приблизително сред 72 и 140 хиляди незаконни мигранти годишно.

През предходната година пътят на мигрантите през Източното Средиземноморие и Западните Балкани е бил доста по-малко претрупан спрямо предходните години. Същевременно е записано удвояване по отношение на 2016 година на незаконните мигранти, преплавали Източното Средиземноморие до Европа – 23 хиляди.

" Сега Испания е под мощен напън ", сподели пред кореспонденти шефът на Фронтекс Фабрис Леджери. По думите му през предходната година в Испания са влезнали 21 хиляди незаконни мигранти, основно от Мароко, Алжир и Гвинея, до момента в който в Гърция е имало спад от 80 на 100 по отношение на 2016 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР