Броят на хората, избягали от въоръжения конфликт между Украйна и

...
Броят на хората, избягали от въоръжения конфликт между Украйна и
Коментари Харесай

ООН: Бежанците от Украйна към страните от ЕС вече надхвърлят 1,7 милиона

Броят на хората, избягали от въоръжения спор сред Украйна и Русия в посока на страните от Европейски съюз, доближи 1,7 милиона. Това заяви в понеделник Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците, като по-голямата част от бягащото население се състои от дами и деца, оповестяват Ройтерс и БНР.

Само Полша, която има най-голямата украинска общественост в Централна Европа, към този момент е приела повече от 1 милион украински бежанци от началото на спора на 24 февруари, съгласно данни на Организация на обединените нации към късно вечерта в неделя.

" Това са милион човешки нещастия, милион хора, прогонени от домовете си от войната “, написа в " Туитър " късно в неделя полската гранична работа.

Общо 1 735 068 цивилни - най-вече дами и деца, защото украинските мъже остават в страната си, с цел да се бият, са минали до момента границите със страните от Централна и Източна Европа, заяви Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците.

Според висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел, в случай че бомбардировките на Русия против Украйна продължат, в Европейският съюз могат да влязат до 5 милиона украински бежанци.

Някои украинци към този момент са минали през Централна Европа, насочвайки се към Западна Европа.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР