Броят на хората, бягащи от войни, преследвания и конфликти, част

...
Броят на хората, бягащи от войни, преследвания и конфликти, част
Коментари Харесай

71 млн. души по света бягат от войни, преследвания и конфликти

Броят на хората, бягащи от войни, преследвания и спорове, част от които са и бежанците, е достигнал близо 71 млн. за 2018 година. Тези данни от световния отчет на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците цитира пред БНР българският представител в организацията Борислав Грозданов.
„ Бежанците на процедура са към 26 млн. в международен мащаб. Това е с половин милион повече от 2017 година Хората, които са наложително разселени, са с 2,5 млн. повече от 2017 година Тук значително способства рецесията във Венецуела. Около 4 млн. жители на Венецуела са напуснали страната си от 2015 година насам. Това е една от най-големите модерни рецесии, свързани с разселване на хора по света ", разяснява Грозданов в изявление за предаването „ Хоризонт до обед ".
Нарастването на броя на разселените и бежанците в международен мащаб е трайна наклонност в последните години, означи Грозданов. Той уточни и тревожната статистика, съгласно която бедните страни одобряват 1/3 от всички бежанци по света. Други тревожни данни са, че през 2017 и 2018 година близо половината от бежанците по света са деца.
Според него фокусът би трябвало да е върху намирането на решение за унищожаване на пречките за връщане на хората вкъщи.
За България Борислав Грозданов уточни, че от началото на годината 416 лица са потърсили протекция. Близо 190 от тях са получили бежански или филантропичен статут.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР