Броят на хората, бягащи от война, преследване и конфликти, е

...
Броят на хората, бягащи от война, преследване и конфликти, е
Коментари Харесай

ООН отчете рекорден брой бежанци в глобален мащаб

Броят на хората, бягащи от война, гонене и спорове, е надхвърлил 70 млн. души в целия святминалата година – най-голямата численост, която е отчела организацията на Организация на обединените нации за бежанците в 70-годишната си история, съобщи BBC.

Почти 70,8 млн. души са разселени принудително – с 2,3 млн. повече от 2017 година, сочи годишният отчет на организацията „ Глобални трендове “.

Тази численост е и двойно по-висока от равнищата преди 20 години.

„ В тези числа виждаме в допълнение удостоверение на дълготрайна наклонност на нарастване на хората, които се нуждаят от сигурност поради войни, спорове и преследвания “, съобщи висшият комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди, написа БНР.

Според отчета действителният брой бежанци евентуално е по-висок, защото рецесията във Венецуела е единствено отчасти отразена. В отчета действителният брой бежанци евентуално е по-висок, защото рецесията във Венецуела е единствено отчасти отразена.

Данните демонстрират, че над две трети от бежанците в международен мащаб са от Сирия, Афганистан, Южен Судан, Мианма и Сомалия. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР