Броят на гражданите от диаспората на Северна Македония надхвърля 60

...
Броят на гражданите от диаспората на Северна Македония надхвърля 60
Коментари Харесай

Преброяване в РС Македония: 60 000 живеят в чужбина

Броят на жителите от диаспората на Северна Македония надвишава 60 000. На първо място е Швейцария с към 16 000, което е една четвърт от предстоящите числа, следвана от Германия с 10 000, Италия с 6 000. В Канада и Австралия са надалеч по-малко, поради което външното министерство и приканва колкото се може повече хора да бъдат насърчени да отделят няколко минути за този развой. Това съобщи през днешния ден на конференция министърът на външните работи Буяр Османи.
" Днес сполучливо бе осъществено преброяването на нашите дипломати и членове на консулски представителства, а преброяването на диаспората продължава, което ще приключи на 22 април ", сподели той.
 Бучковски: Искрени сме в желанието си да съблюдаваме контракта с България Бучковски: Искрени сме в желанието си да съблюдаваме контракта с България
Македонската страна упорства да се извършва подписаният през 2017 година Договор за другарство, добросъседство и съдействие с Българи...
Като част от дипломатическата си активност Османи уточни, че на следващия ден ще замине за Швейцария и по-късно за Мадрид, където ще има срещи с диаспората, съобщи БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР