Броят на домакинствата във Великобритания, които са пропуснали или не

...
Броят на домакинствата във Великобритания, които са пропуснали или не
Коментари Харесай

2,5 милиона домакинства във Великобритания не могат да плащат сметките си, включително наши сънародници

Броят на семействата във Англия, които са пропуснали или не изплащат най-малко част от месечните си сметки като ипотека, наем, обслужване на заем, кредитна карта или заплащане на битови сметки е повишен от 1,7 милиона през декември предходната година до 2,5 милиона в края на януари.

Това демонстрират последните данни за покупателната дарба в страната, направени от Yonder и Citizens Advice и цитрани от The Telegraph. Причината за тази тревожна статистика е увеличаващата се инфлация в страната, която докара до повишаване на съвсем всичко.

Все повече наши сънародници, които работят във Англия също изпитват финансови усложнения, излиза наяве от форумите на българите, пребиваващи на Острова. Според английската статистика броят на българските жители, които живеят за непрекъснато в страната е над 300 000.
 Спестяванията на семействата във Англия се топят с най-бързия ритъм от осем години насам
Спестяванията на семействата във Англия се топят с най-бързия ритъм от осем години насам

Увеличаването на разноските за живот в края на предходната година е блъснало по джобовете на хората

Повече от половината от интервюираните в изследването (58%) споделят, че неотдавна са били наранени от нарасналите цени на храните, а 56%, че са били наранени от покачването на цените на силата.

Малко под една пета (17%) оповестяват за скорошно нарастване на разноските за жилище, а същата част регистрира нарастване на цената, която заплащат за мобилни услуги. Половината от интервюираните (51%) настояват, че пускат отоплението в домовете си по-рядко, поради повишаването на силата, а 46% са понижили потреблението на осветяване и на разнообразни електроуреди вкъщи.
 Англия продължи схемата за сезонните служащи до 2024-а
Англия продължи схемата за сезонните служащи до 2024-а

Правителството обаче изисква секторът да понижи зависимостта от тях

" Нашето проучване демонстрира, че милиони семейства са пропуснали заплащания по разнообразни сметки и заеми единствено този месец и това е извънредно обезпокоително ", разяснява Адам Френч от компанията, провела анкетата.

Инфлацията във Англия се повиши до 5,4%, което е най-високият й ритъм от март 1992-а година. Разходите за живот в страната не стопират да се усилват.

Индексът на потребителските цени (CPI) за премерване на инфлацията е по-висок, в сравнение с чакаха икономистите, защото цените на храните, мебелите и облеклото се покачиха. Сметките за заведения за хранене и хотели също.

Храните означиха нарастване на цените на годишна база с 4,2% - ритъм, който не е бил по-висок от септември 2013-а година, а при облеклата инфлацията е на най-висока стойност от четири години и половина насам, съгласно Службата за национална статистика (ONS).
 Жилищата във Англия не са поскъпвали толкоз бързо от 2004 година
Жилищата във Англия не са поскъпвали толкоз бързо от 2004 година

През тази година се чака " доста " закъснение в растежа на цените
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР