Броят на чуждестранните туристи в София се е увеличил с

...
Броят на чуждестранните туристи в София се е увеличил с
Коментари Харесай

Чуждите туристи в столицата са скочили двойно за 10 години, заяви Фандъкова

Броят на задграничните туристи в София се е нараснал с 82% през последните 10 години, съобщи Йорданка Фандъкова на шестата годишна среща на Националния ръб за туризъм.

В изявлението си тя означи, че наклонността е трайна и столицата ни се развива стабилно като туристическа дестинация с ясна визия.

„ София не е единствено административният център на България. София е млада столица, само че и античен град с хилядолетна история. По своята история тя се подрежда наедно с античните европейски столици Рим и Атина, туристите виждат това “, показа Фандъкова.

През 2016 година столицата ни влезе в топ 3 на европейските градове с най-голям растеж на задграничните туристи за интервала 2009 година -2016г.

„ За мен постоянно развиването на София като туристическа дестинация е било един от водещите фактори за развиването на стопанската система на града ”,  означи Фандъкова.

Кметът сподели още, че София има голям капацитет в развиването си като дестинация за конгресен туризъм, както и за туризъм през уикенда, за което благоприятстват също и нискотарифните полети от доста европейски столици.

Най-много туристи у нас идват от Германия, Англия, Израел и Франция. Според данните за първи път предходната година броят на туристите, посетили столицата ни, надвишава броя на жителите на града.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР