Броят на чужденците, заразени с новия коронавирус, в Китай нарасна

...
Броят на чужденците, заразени с новия коронавирус, в Китай нарасна
Коментари Харесай

В Китай са починали двама чужденци от общо 27

Броят на чужденците, инфектирани с новия ковид, в Китай набъбна на 27 души; двама от тях починаха, а трима оздравяха. Това заяви през днешния ден представителят на китайското министерство на външните работи Гън Шуан, съобщи Българска телеграфна агенция.

Пекин към този момент е уведомил за умрелите чужденци съответните страни. Единият е етнически китаец, жител на Съединени американски щати. На лекуване в Китай остават 22 чужденци, разболели си от новата пневмония. Миналата седмица китайското външно министерство осведоми за 19 инфектирани непознати жители, без да заяви за смъртни случаи.

Междувременно, английското министерство на опазването на здравето разгласи през днешния ден, че разпространението и предаването на новия ковид съставлява "сериозна и непосредствена опасност за публичното здраве ".

Този ход дава на държавното управление спомагателни компетенции в битката против разпространението на болестта. Министерството дефинира две лечебни заведения - "Ароуи парк хоспитъл " и "Кентс хил парк " - като места за уединяване на болните и афишира град Ухан и провинция Хубей в Китай за "заразени зони ".

Досега в Обединеното кралство са регистрирани четири случая с ковид. Британците, пристигнали от Ухан, са поставяни под карантина за 14 дни.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР