Броят на членовете на Европейския парламент ще намалее от 751

...
Броят на членовете на Европейския парламент ще намалее от 751
Коментари Харесай

Броят на евродепутатите ще бъде намален след изборите през 2019 г.

Броят на членовете на Европейския парламент ще намалее от 751 на 705, когато Обединеното кралство напусне Европейски Съюз, освобождавайки място за вероятни нови страни в Европейски Съюз. Освен намаляването на числеността на Народното събрание от 751 на 705 определени представители препоръчаното ново систематизиране на местата, утвърдено през днешния ден от евродепутатите, ще остави 46 от 73-те освободени от Обединеното кралство места в запас след Брекзит, заяви представителството на Екологичен потенциал в България.
Част от тези 46 места в запас или всичките може да бъдат разпределяни сред нови страни, присъединяващи се към Европейски Съюз, или да бъдат непокътнати свободни, с цел да остане институцията по-малка.
Евродепутатите подчертаваха, че разпределението ще се реализира единствено в случай че Обединеното кралство излезе от Европейски Съюз. В противоположен случай ще се резервира настоящето състояние.
Проектът за решение на Европейския съвет беше признат с 566 гласа "за " против 94 "против " и 31 "въздържал се ".
Новият състав на Екологичен потенциал би трябвало да бъде утвърден от водачите на Европейски Съюз на Европейския съвет в Брюксел на 28 - 29 юни. Решението влиза в действие, откакто бъде оповестено в Официалния вестник на Европейския съюз.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР