Броят на британците, имигриращи в страни от Европейския съюз, е

...
Броят на британците, имигриращи в страни от Европейския съюз, е
Коментари Харесай

След референдума за Брекзит: С 30% е нараснал броя на британците, имигриращи в страни от ЕС

Броят на британците, имигриращи в страни от Европейския съюз, е повишен с 30 % след референдума от 2016 година, на който болшинството поданици на Англия се изрекоха за овакантяване на блока. Това демонстрират оповестени през вчерашния ден резултати от изследване, осъществено от Оксфордския университет и три берлински университета, взаимно с немския Център за обществени науки (WZB), предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

" Проучването демонстрира, че Англия рискува да се сблъска с приключване на мозъци - високообразовани жители, които са решили да търсят своето бъдеще в континентална Европа ", се споделя в документа. Според съавтора на изследването Даниел Ауер, представен от в. " Гардиън ", мащабите на посочената наклонност са " присъщи за обстановки, когато страната се сблъсква с дълбока икономическа и политическа рецесия ".

Проучването се базира на данни на Евростат и на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР). Те демонстрират, че през интервала 2008-2015 година от Англия в Европейски Съюз приблизително са заминавали по 57 000 души годишно, а през интервала 2016-2018 година този индикатор нараства съвсем до 74 000 души годишно, осведоми Българска телеграфна агенция.

 Най-много британци са имигрирали в Испания, а на второ място по желания е Франция, отбелязва ТАСС.

Според проучването имиграцията сред 27-те страни членки на Европейски Съюз остава на относително устойчиво ниво през обсъждания интервал, показва АП.

Броят на британците, кандидатстващи за европейски паспорти, също е повишен с повече от 500 %, а на тези кандидатстващи за немски паспорти - с 2000 %, отбелязва АП.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР