Броят на болните в Китай от пневмония, предизвикана от новия

...
Броят на болните в Китай от пневмония, предизвикана от новия
Коментари Харесай

Расте броят на болните от коронавирус

Броят на болните в Китай от пневмония, провокирана от новия ковид, надвиши 23 600 души. Починалите са 491, предадоха Франс прес и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

Само в провинция Хубей, откъдето потегли вирусът, във вторник са умряли още 65 души. По данни на китайски информативен портал, който се базира на районните управляващи, 846 души са оздравели.

Най-голям брой инфектирани хора има в провинция Хубей - над 16 600 души. Следват провинциите Чжъцзян и Гуандун, където от вируса няма умряли, само че има надлежно 829 и 813 инфектирани. В Пекин има 228 болни и един смъртен случай.

Трима души със признаци на ковид в хасковската болница

Агенция Синхуа заяви, че още осем здания в град Ухан, където вирусът се появи за първи път, ще бъдат превърнати в лечебни заведения, защото търсенето на болнични кревати пораства, съобщи Ройтерс. Така общо 11 здания, измежду които центрове за спорт и изложения, ще бъдат превърнати в лечебни заведения, с цел да бъдат обезпечени 10 000 болнични кревати. Специално издигнатата болница в Ухан с 1000 кревати бе отворена за пациенти в понеделник, а втора болница с още 1600 кревати се чака да бъде приключена през днешния ден.

Същевременно Държавният департамент на Съединени американски щати заяви, че може да провежда на 6 февруари спомагателни полети за евакуация на американски жители от град Ухан, съобщи Ройтерс.
Англия ще изпрати още един аероплан в помощ на британците, които желаят да изоставен Ухан, оповестява още организацията, като се базира на телевизия Скай.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР